Volgende woning kopen

De grote stap om uw volgende woning te kopen

hypotheken

Volgende woning

Gaat u een ander huis kopen? De hypotheek berekenen is een van de eerste dingen die u doet. Natuurlijk heeft u dan vragen. Wat is een overbruggingskrediet? Wat doet u met de overwaarde? Wat is de voordeligste hypotheek? Wij kunnen alle hypotheekaanbieders voor u vergelijken. Samen vinden we een hypotheek die bij u past, nu en in de toekomst. Benieuwd naar alle mogelijkheden? 
Neem contact met ons op voor een gratis oriëntatiegesprek. 

Onderstaand ziet u een korte uitleg over het meenemen van de hypotheek en over overwaarde.
 

Hypotheek meenemen

Zodra u een nieuwe woning koopt, kunt in in sommige gevallen uw hypotheek meenemen naar de nieuwe woning. Wel moet deze nog passen bij uw situatie. Dit wordt meestal de meeneemregeling of verhuisregeling genoemd. In feite sluit u wel een nieuwe hypotheek af als u gaat verhuizen, maar neemt daarbij de huidige rente, maandlasten en andere voorwaarden mee. Dit is veelal gunstig als de rente van uw oude hypotheek lager is dan bij de af te sluiten nieuwe hypotheek.

Overwaarde

Als gevolg van het verkopen van uw huis en een nieuw huis kopen is uw hypotheek berekenen één van de eerste dingen die u doet. De overwaarde van uw vorige woning wordt meegenomen in de hypotheekberekening. De overwaarde is het verschil tussen de verkoopwaarde van uw woning en de resterende hoogte van uw hypotheek. U kunt uw overwaarde bijvoorbeeld gebruiken om een nieuw duurder huis te kopen.

NEem contact op

Neem gerust vandaag nog contact met ons op

Neem contact op

Vul het onderstaande formulier in